رویداد شهر ملی آبگینه در ورامین برگزار می‌شود

معاون صنایع‌دستی استان تهران از آغاز فعالیت رسمی دبیرخانه شهر ملی آبگینه ورامین با هدف توسعه تولید، برندسازی، گسترش بازار و پیگیری ثبت جهانی این شهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، کارگروه رویداد شهر ملی آبگینه ورامین با حضور مهدی عسگری، معاون اداره‌کل حمایت از تولید وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، سعید شاهرخی، معاون صنایع‌دستی استان تهران، سیدمحمد عبداللهی، رئیس کارگروه تخصصی اصناف بسیج میراث فرهنگی، معصومه دوست‌علی، رئیس انجمن هنر صنایع شیشه ایران، جمعی از هنرمندان، فعالان و اساتید دانشگاه در سالن نوروز وزارت میراث‌فرهنگی برگزار شد.

در این نشست، ظرفیت‌های شهر ملی آبگینه ورامین، برنامه‌های توسعه‌ای و نحوه برگزاری رویداد ملی آبگینه مورد بررسی قرار گرفت.

سعید شاهرخی در این نشست با تأکید بر ضرورت ایجاد ساختاری منسجم برای پیگیری برنامه‌های شهر ملی آبگینه ورامین گفت: دبیرخانه شهر ملی آبگینه ورامین با دبیری شهردار ورامین و نظارت فرمانداری شهرستان فعالیت خواهد کرد و کارگروه‌های تخصصی نیز متناسب با ظرفیت و تخصص اعضا تشکیل می‌شوند.

او افزود: نخستین رویداد ملی آبگینه ورامین در نیمه دوم سال برگزار خواهد شد و پوستر این رویداد نیز در پایان شهریورماه در فرمانداری ورامین رونمایی می‌شود.

معاون صنایع‌دستی استان تهران با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و هنری ورامین در حوزه شیشه و آبگینه، بر تشکیل کمیته تخصصی پیگیری ثبت جهانی این شهر تأکید کرد و گفت: بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها، هنرمندان، انجمن‌های تخصصی و دستگاه‌های اجرایی، زمینه معرفی ظرفیت‌های آبگینه ورامین در سطح ملی و بین‌المللی را فراهم می‌کند.

بر اساس مصوبات این نشست، رویداد ملی آبگینه ورامین در دو بخش تخصصی ـ پژوهشی و نمایشگاهی برگزار می‌شود و ایجاد بانک اطلاعاتی هنرمندان و فعالان این حوزه، تدوین کتابچه تخصصی، حمایت از ایده‌های نوآورانه و توسعه محصولات جدید، برندسازی و توسعه بازار داخلی و خارجی در دستور کار قرار گرفت.

همچنین موضوع استانداردسازی کوره‌های شیشه، کاهش مصرف انرژی، توسعه همکاری‌های بین‌المللی و دعوت از هنرمندان کشورهای مختلف مورد تأکید قرار گرفت.

در بخش گردشگری و توسعه شهری نیز مقرر شد ظرفیت آبگینه در طراحی مبلمان و المان‌های شهری، ایجاد موزه تخصصی شیشه و آبگینه، توسعه گردشگری تخصصی و تدوین تقویم رویدادهای فرهنگی و گردشگری ورامین مورد استفاده قرار گیرد.

بر اساس دیگر مصوبات، این رویداد در قالب یک برنامه سه‌ساله دنبال و زمان برگزاری آن به‌صورت ثابت تعیین خواهد شد. همچنین استمرار جلسات کارگروه و برگزاری نشست بعدی با محوریت نهایی‌سازی برنامه اجرایی و تقسیم وظایف کارگروه‌های تخصصی در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1405061201117
دبیر مهدی ارجمند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha